
Bröd: |
|
36 | Skivor av grov formfranska eller liknande (3x3 skivor bröd per botten) |
3 msk | Carlshamn bredbart margarin |
Fyllning 1 hummus: |
|
1 | Burk kikärtor (250g) |
1-2 | vitlöksklyftor |
1 | Halv citron |
1 msk | olja |
Salt och peppar | |
Fyllning 2 Avokadoröra: |
|
4 | avokado |
1 | lime |
1/2 | Rödlök |
1/2 tsk | chiliflakes |
Fyllning 3 Pesto och böncrème: |
|
2 dl | Crème fraiche |
150 g | Sojabönor |
4 msk | Grön pesto |
Salt och peppar | |
Täckning och dekor: |
|
200 g | Philadelphia med örter |
Sallad, tomat, betor, gurka (valfritt) |
Så gör du:
Hummus: mixa kikärtor, pressad vitlök, saften från en halv citron, olja, salt och peppar i en mixer till en slät smet.
Avokadoröra: mosa avokadon och blanda med saften från en lime, chiliflakes och finhackad rödlök.
Pesto/böncrème: mixa bönorna till en grov massa, tillsätt crème fraiche, pesto, salt och peppar och blanda ihop.
Montering: placera brödet på ett fat eller bricka, 3×3 skivor i läng och bredd. Bred ett tunt lager med Carlshamn bredbart margarin på och toppa sedan med första fyllningen; hummus. Gör ett lager till med bröd, bred på Carlshamn bredbart margarin och toppa med andra fyllningen; avokadoröra. Gör ett lager till med bröd, bred ett tunt lager med Carlshamn bredbart margarin och toppa sedan med den sista fyllningen; pesto/böncrèmen. Täck med sista lagret bröd och smörj in hela ”tårtan” med Philadelphia ost. Dekorera smörgåstårtan med dina favoritgrönsaker!