
Ingredienser: |
|
2 msk | Olivolja |
9 dl | vetemjöl special |
2 tsk | salt |
25 g | jäst |
4 dl | vatten |
(Alternativt foccacia-mjölblandning för ett bröd) | |
6 | svarta oliver |
5 | cocktailtomater |
3 + 3 msk | Olivolja |
3-4 | rosmarinkvistar |
1 msk | svarta sesamfrön |
1/2 msk | flingsalt |
1 msk | Carlshamn Kallpressad |
Till servering: |
|
Carlshamn Kallpressad |
Så här gör du:
Är du på bakhumör och inte använder en färdig foccacia-mjölblandning börjar du med att lägga olivolja, mjöl, salt och jäst delad i mindre bitar i en bunke.
Värm vattnet till max 37° och rör ner det i mjölblandningen.
Arbeta degen ordentligt till den blir smidig.
Låt jäsa under bakduk ca 40 min.
Sätt ugnen på 225°.
Pensla en långpanna ca 30×40 cm med olja.
Häll den jästa degen direkt ner i långpannan och platta ut den med väl mjölade händer.
Blanda 1 msk Carlshamn Kallpressad med lite finhackad rosmarin till ett kryddsmör.
Gör små gropar i degen och fördela kryddsmöret i dem.
Dekorera sedan med tomaterna, kvistarna och oliverna.
Låt jäsa utan bakduk ca 20 min.
Pensla med kallt vatten och strö över saltet.
Grädda mitt i ugnen ca 25 min.
Servera den rykande foccacian med Carlshamn Kallpressad!