
Råvaror |
|
50 g | Carlshamn Bakning |
2 dl | handljummet vatten |
25 g | jäst |
1/2 tsk | salt |
4 1/2 dl | vetemjöl |
4 msk | tomatpuré |
500 g | färsk eller inlagd sparris |
nypa svartpeppar | |
nypa Provencalsk örtblandning | |
150 g | riven mozzarella |
1. Lös upp jäst i vatten och tillsätt salt.
2. Tillsätt lite vetemjöl i taget.
3. Tillsätt Carlshamn margarin och knåda till en fast deg.
4. Kavla två rektangelformade pizzabottnar på bakplåtspapper.
5. Skär av den träaktiga, hårda delen av sparrisarna, ungefär 1–2 cm.
6. Placera sparrisarna på rad på pizzabottnen och strö på kryddor och riven ost.
7. Grädda på ugnens mellannivå i 225 grader i ungefär 15 minuter.