
Pajskal: |
|
2 dl | vetemjöl |
2 dl | havremjölk |
0,5 tsk | salt |
125 g | Carlshamn bakmargarin |
2,5 msk | vatten, kallt |
Pajfyllning |
|
250 g | färsk bladspenat |
1 st | purjolök |
2 st | vitlöksklyftor |
1 msk | Carlshamn flytande margarin |
0,5 tsk | paprikakrydda |
1 tsk | salt |
2 krm | svartpeppar, malen |
Äggstanning |
|
3 | ägg |
1 dl | havrefraiche |
2 dl | havremjölk |
2 krm | svartpeppar, malen |
1 tsk | paprikakrydda |
Garnering |
|
250 g | Körsbärstomater |
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Mät upp vetemjöl, havremjöl och salt i en bunke.
Lägg i kylskåpskallt Carlshamn Bakning skuret i små bitar. Finfördela margarinet med fingertopparna eller kör allt i en matberedare. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ i kylskåpet ca 20 min.
Finhacka purjolök och vitlök.
Smält Carlshamns flytande margarin i en stekpanna och fräs purjolök och vitlök på medelvärme tills det mjuknat.
Lägg i bladspenaten och stek till allt ha mjuknat och vätskan är borta.
Krydda med salt, peppar och paprikakrydda.
Ta ut pajformen ur kylen, nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått fin färg.
Vispa ihop ägg, havrefraiche och havremjölk och krydda med salt och peppar innan du häller det över spenatblandningen.
Fyll sedan pajskalet med blandningen, garnera med halverade minitomater, ställ i nedre delen av ugnen och grädda i ca 25-30 minuter. Klart!!