Recept Spenatsoppa med ägghalvor

ingredienser: |
|
400 g | fryst spenat |
30 g | Carlshamns bakmargarin |
2 msk | gräslök (färsk eller fryst) |
1 msk | valfritt mjöl |
1 liter | vatten |
1-1/2 | buljongtärningar (smaka av) |
1 dl | grädde |
Salt och peppar | |
4 | ägg |
Surdegsbröd eller knäckebröd |

4
Koka äggen i cirka 6 minuter.
Spola dem i kallt vatten så att de kallnar, skala och dela.
Smält margarinet i en stor kastrull och vispa ner mjöl och späd med lite vatten. Vispa ordentligt.
Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, grädden, gräslök och den frysta spenaten.
Koka upp och låt småkoka några minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan, lägg i ägghalvorna och servera med en god macka med Carlshamns kallpressad på!