
Råvaror |
|
125 g | lasagneplattor |
45 g | Carlshamn Flytande margarin 80% |
1 | stor lök |
4 | vitlöksklyftor |
150 g | färska champinjoner |
1 | orange paprika |
1 burk | tonfisk i vatten (130 g) |
1 burk | tomatkross (400 g) |
10 | halverade oliver |
1 tsk | honung |
1/2 tsk | salt |
nypa krossad svartpeppar | |
1/2 msk | citronsaft |
1 msk | färsk hackad basilika |
1 dl | riven mozarella |
1. Hacka löken och vitlöken, fräs i pannan med Carlshamn Flytande margarin.
2. Häll ut vattnet ur tonfisken och lägg den med tomatkrossen i såsen.
4. Skär paprikan och svamparna i mindre bitar och lägg i dem i pannan.
5. Krydda såsen och kontrollera smaken.
6. Smörj en lång ungsform (bröd- eller kakform) med Carlshamn
7. Lägg om vartannat sås och lasagneplattor i formen, börja och sluta med såsen. Strö på ost.
8. Grädda på ugnens nedersta fals i 250 grader i 50 grader. Dekorera med basilika.