I denna middagsrätt har vi kombinerat god torsk med silkeslen tagliatelle.

Ingredienser: |
|
4 bitar | torskrygg (sammanlagt ca 600 g) |
3 g | torkad tagliatelle |
1 | vitlöksklyfta |
250 g | cocktailtomater |
1 | citron (skal och juice) |
½ dl | hackad basilika |
½ dl | hackad bladpersilja |
En rejäl klick Carlshamn Kallpressad och en nypa salt |


Så här gör du:
Börja med att värma ugnen till 150 C. Värm sedan en stekpanna med en klick Carlshamn Kallpressad till hög temperatur. Salta och dela torsken i fyra jämna bita. Stek den ett par minuter tills den får en fin yta. Lägg därefter fisken i en ugnsfast form och lägg in den i ugnen ca 5 minuter eller tills kärntemperaturen är 45 C.
Medan pastan kokar finhackar du vitlöken och halverar tomaterna. Passa även på att finriva yttersta skalet från citronen och pressa 2 msk citronjuice.
Ta en bred kastrull och lägg i en klick Carlshamn Kallpressad. När margarinet slutat bubbla stoppa då i vitlöken, tomaterna, den nykokade pastan och blanda ned citronskal, citronjuice och de färska örterna.
Lägg upp pastan i 4 djupa tallrikar och toppa med torskryggen.