
Toscakaka |
|
100 g | Carlshamn Bakning |
3 | ägg |
2 dl | strösocker |
3,5 dl | vetemjöl |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | vaniljsocker |
1 dl | havremjölk |
till formen |
|
10 g | Carlshamn Bakning |
1/2 dl | Ströbröd |
Toscasmet |
|
50 g | Carlshamn Bakning |
3/4 dl | strösocker |
1/2 dl | ljus Sirap |
1 msk | vetemjöl |
1/2 msk | mjölk |
150 g | valfria nötter |
Vaniljvisp |
|
1/2 | Vaniljstång |
2 dl | vegansk visp |
1 msk | strösocker |
Till servering |
|
färska bär |


Värm ugnen till 175 C. Smörj och bröa en springform, ca 20 cm i diameter.
Smält margarinet. Vispa ägg och socker tills det är ljusgult och luftigt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Blanda mjölblandningen med äggvispet och vispa därefter ner margarinet och havremjölken.
Häll smeten i formen och grädda i ca 40 minuter.
Gör toscasmeten medan kakan gräddas.
Hacka nötterna grovt. Lägg margarinet i en kastrull och koka upp.
Rör ner socker, sirap, mjöl, havremjölk och nötterna. Koka upp på nytt och låt koka ca 5 minuter till lätt seg toscasmet.
När kakan är klar häller du toscasmeten över kakan. Låt kakan sedan svalna.
Skrapa ur vaniljfröna från vaniljstången och lägg de i en bunke tillsammans med vispet och sockret. Vispa tills vispet är luftigt.
Servera kakan med vaniljvispet och bären.