
Ingrediensser |
|
2 | auberginer |
1 | vitlöksklyfta |
1/2 dl | Carlshamn Flytande |
1 tsk | gul curry |
1/2 tsk | chiliflakes |
salt | |
Citron- och basilikasås |
|
2 dl | ghurt |
1/2 | citron |
1/2 dl | strimlad basilika |
salt | |
Till servering |
|
En god grönsallad |

40 minuter

4 portioner
Värm ugnen till 200 C.
Halvera auberginerna och skär ett ca 1 centimeter djupt rutmönster i auberginens snittyta. Salta auberginerna.
Riv eller pressa vitlöken och blanda den med margarinet, curry och chiliflakesen.
Häll kryddoljan över auberginerna och ugnsbaka i 25 minuter tills de är genommjuka och med en fint gratinerad yta.
Blanda under tiden ingredienserna till såsen.
Ät de kryddiga auberginerna med såsen och en god matig grönsallad.