
Pajskal |
|
150 g | Carlshamn Bakning (rumstempererat) |
3 dl | vetemjöl |
1 msk | vatten |
2 krm | salt |
Tofustanning |
|
150 g | silkestofu |
1,5 dl | växtbaserad dryck eller grädde |
1 krm | cayennepeppar |
2 krm | salt |
1 krm | svartpeppar |
Fyllning |
|
25 g | Carlshamn Bakning |
400 g | broccolibuketter |
2 | schalottenlökar |
1 | vitlöksklyfta |
10 | soltorkade tomater |
salt |
Pajskal
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Knåda ihop alla ingredienser till en kladdig deg.
3. Lägg degen i folie och låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
4. Kavla ut degen och tryck ut den i en pajform (22 cm i diameter).
5. Nagga botten och förgrädda skalet i ugnen i 5 minuter.
Tofustanning
6. Mixa alla ingredienser i en matberedare tills du får en slät sås
Fyllning
7. Sänk värmen på ugnen till 200 grader.
8. Hacka lök och vitlök smått och stek försiktigt i en stekpanna tillsammans med margarinet.
9. Tillsätt broccolin och salt och låt steka ihop några minuter.
10 . Häll den stekta broccolin i pajskalet och klipp över mindre bitar av soltorkad tomat.
11. Häll över tofustanningen och grädda pajen mitt i ugnen i 30-35 minuter.
12. Låt pajen svalna och stelna något innan du serverar den.