
Recept: |
|
4 dl | vetemjöl |
4 dl | dinkelmjöl |
2 msk | lönnsirap |
1 1/2 tsk | bikarbonat |
1 tsk | salt |
50 g | Carlshamn Bakning |
2 1/2 dl | havredryck |
Finrivet skal av en ekologisk citron |

3 bröd / 12 bitar
1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke.
3. Smula ner margarinet och arbeta in det i mjölblandningen.
4. Tillsätt havredrycken, lönnsirapen och citronskalet och blanda samman till en deg.
5. Dela degen i tre delar och forma varje del till ett bröd.
6. Skåra bröden (skär ett kryss i varje bröd, men skär inte hela vägen igenom).
7. Lägg bröden på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 15-20 min, eller tills sconesen fått en gyllenbrun färg.