
Recept: |
|
1,5 dl | kikärtsspad |
3 dl | strösocker |
3 dl | vetemjöl |
1 dl | potatismjöl |
2 tsk | vaniljsocker |
2 tsk | bakpulver |
2 tsk | malen kardemumma |
0,5 tsk | salt |
100 g | Carlshamn Bakning |
1 dl | växtbaserad dryck (jag använder mandeldryck) |
Fyllning och montering - recept: |
|
Mandelmassa | |
2,5 dl | växtbaserad vispgrädde |
En nypa | bakpulver |
florsocker |
Muffins:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa kikärtsspad och strösocker vitt. Det ska fortfarande vara rinnande och inte en marängsmet, bara ett vitt skum.
3. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd ned det i skålen med kikärtsspadet och sockret.
4. Smält margarinet och blanda i växtdrycken.
5. Vänd ned margarinblandningen i smeten och rör om tills du får en jämn, klumpfri smet.
6. Fördela smeten i 12 muffinsformar (gärna placerade i en muffinsplåt).
7. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 15-18 minuter.
Låt svalna.
Fyllning:
1. Skär ut en grop i varje muffins och spara locket.
2. Blanda ut mandelmassan med 0,5 dl vispgrädde (om du tycker att det behövs).
3. Vispa resterande del av grädden med en knivsudd bakpulver, det kommer göra grädden fast och lätt att spritsa
4. Fyll groparna i muffinsen med mandelmassa.
5. Spritsa ut grädde på varje muffins.
6. Lägg över locket och pudra med florsocker.