
(ca 12 st)
Ingredienser
300 g vetemjöl (5 dl)
180 g strösocker (2 dl)
150 g Carlshamn Havre
2 dl havremjölk
2 dl blåbär, frusna
2 ägg
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Topping
2 dl havrevisp
2 msk florsocker
Valfria bär och strössel
Blåbärscupcake
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader.
Förbered en muffinsplåt med muffinsformar eller ställ fasta muffinsformar på en plåt.
Smält Carlshamn Havre, häll i havremjölken och ställ åt sidan.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd sedan ner i äggsmeten omväxlande med mjölkblandningen.
Vänd runt till en jämn smet.
Fyll 1/3 av muffinsformarna med smet och strö över hälften av blåbären.
Fyll upp med mer smet så att formarna är fyllda till 3/4 och toppa med resten av blåbären.
Ugnsbaka muffinsen i 20-25 minuter.
Blanda havrevispet med florsocker och vispa tills det tjocknat. Spritsa vispet på muffinsen och toppa med strössel och bär.