
(6 portioner)
Ingredienser
400 g rödbetor
250 g steklök
250 g champinjoner
250 g palsternacka
2 1/2 dl rött vin
2 dl okokta röda linser
2 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soya
1 vitlöksklyfta
1 lagerblad
Carlshamn Flytande till stekning
Salt och svartpeppar
Bluff bourguignon
Skala rödbetor, palsternacka och steklökar.
Skär rödbetorna i klyftor och palsternackan i 2 cm bitar.
Kvarta champinjoner och finhacka vitlöken.
Värm en stekpanna till högsta temperatur.
Bryn sedan grönsakerna i Carlshamn Flytande till fin brynt yta och smaka av med salt och peppar.
Lägg grönsakerna i en gryta tillsammans med tomatpuré, vin, vinäger, soya och lagerblad. Koka upp och låt koka i ca 20 minuter tills rödbetorna mjuknat men har ett tuggmotstånd kvar.
Tillsätt linserna och koka i ytterligare ca 10 minuter tills linserna mjuknat.
Späd vartefter under kokningen med vatten så att ca 3/4 av grönsakerna täcks.
Smaka av grytan med salt och svartpeppar.
Servera grytan med kokt ris eller bulgur.