
Laxbiffar
400 g viltfångad laxfilé
2 st ägg
4 krm sesamolja
1 st chili
1 näve färsk koriander
1 lime
1 msk vetemjöl
2 msk Carlshamn flytande margarin
Salt och peppar
Melonsallad:
1/2 Rödlök
1 lime
ca 1 kg Vattenmelon
300 g cashewbaserad ost/fetaost (a. 1 paket)
Ett knippe färsk mynta.
En nypa salt och peppar.
Laxbiffar
Så här gör du:
Skär den kalla laxen i kuber och kör några sekunder i matberedare med ägg och sesamolja.
Finhacka chili, koriander och riv lite limeskal och tillsätt till lax blandingen, och pressa i limejuicen.
Tillsätt mjöl, 2 krm salt och 2 krm peppar, och blanda till en jämn smet.
Forma till biffar stora som en halv handflata och stek i Carlshamn Flytande margarin i 3–4 min på
varje sida.
Skär melonen i kuber och lägg i en bunke.
Finhacka rödlök och mynta och blanda ner i vattenmelonskuberna.
Pressa i lime och bryt eller smula över osten, salt och peppra och blanda runt!