
(Fika/dessert för 8 personer)
Ingredienser
260 g Mandelmassa
165 g ägg (ca 3 st)
120 g rumsvarmt Carlshamn Bakning
30 g vetemjöl
1 krm salt
Kardemummavisp
2 dl havrevisp
2 msk florsocker
1/2 tsk krossade kardemummakärnor
Till servering
Färska hallon
Mandelkaka med kardemummavisp och färska bär
Så här gör du:
Värm ugnen till 175 grader.
Riv mandelmassan grovt och blanda samman mandelmassa, Carlshamn Bakning, vetemjöl och salt.
Tillsätt äggen, ett i taget, och rör om mellan varje ägg.
Häll smeten i formen och grädda ca 30 minuter tills kakan är gyllene.
Låt svalna.
Blanda havrevispen med florsocker och kardemumma.
Vispa tills du har en fin konsistens.
Stansa ut hjärtan och servera med färska bär och kardemummavispet.