
Recept:
2 tsk Carlshamn flytande margarin
2 gula lökar (finhackade)
1 kg pumpa eller squash, skalad, urkärnad och skuren i bitar
700 ml grönsaksbuljong
150 ml sojagrädde
Till krutongerna:
2 tsk Olivolja
4 skivor valfritt bröd med kanterna borttagna
1 handull pumpakärnor
Pumpasoppa på halloween
Så här gör du:
Smält margarinet i en stor panna och fräs den hackade löken tills den blivit mjuk utan att den fått färg.
Lägg i pumpabitarna och fräs i ca 10 minuter tills de börjar mjukna och får en gyllene färg. Rör lite då och då för att undvika att den bränns vid.
Häll över din buljong och krydda med salt och peppar.
Koka upp och låt sjuda i 10 minuter till pumpan blivit ordentligt mjuk.
Häll i grädde, koka upp och mixa sedan med en handmixer tills soppan är helt slät. Du kan självklart utelämna grädde helt om du vill.
Skär brödet i små fyrkanter och stek i olivolja i en het panna tills de blir krispiga.
Hetta upp en panna och rosta pumpakärnorna och använd till garnering tillsammans med krutongerna.