
30 st
Recept:
5 dl vetemjöl
2 ägg
1,5 dl strösocker
1,5 dl skalade pistagenötter
100 gram Carlshamn Havre
2 msk rårörsocker
2 pkt saffran á 0,5 gram
1 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
Saffransskorpor med pistagenötter
Såhär gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält Carlshamn Havre i en kastrull, rör i saffran och häll upp i en bunke.
Rör i ett ägg i taget.
Blanda strösocker, mjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner i smeten.
Vänd i nötterna.
Dela degen i 3 bitar, rulla till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Strö över råsocker och grädda i mitten av ugnen cirka 25 min.
Ta ut plåten och sänk värmen till 120°.
Skär upp längderna på snedden i 1,5 cm breda skorpor.
Lägg tillbaka skorporna på plåten och torka cirka 10 min, vänd på skorporna och torka i ytterligare 10 min.
Stäng av ugnen och låt skorporna torka i eftervärmen, ca 30 min.
Förvara skorporna i en stor burk eller i ett par mindre burkar.