
Ingredienser: |
|
Lax: | |
500 g | laxfilé |
2 msk | Carlshamns flytande margarin |
Salt och peppar efter smak | |
1,8 dl | panko-ströbröd |
4 msk | parmesanost, riven |
2 tsk | citronzest |
1/4 tsk | torkad timjan |
Chiliflingor efter smak (valfritt) | |
Sparris: |
|
Valfri mängd sparris | |
2 msk | Carlshamns flytande margarin |
Salt och peppar efter smak |

2 portioner
Krydda laxfiléerna med salt och peppar efter smak.
Placera laxfilén med skinnet nedåt på en smord ugnssäker form och pensla ovansidan med häften av det smälta margarinet.
Kombinera panko-ströbröd, parmesanost, citronzest, timjan och den resterande delen av margarinet i en skål. Pressa ihop blandningen toppa laxen med ett jämnt lager av blandningen.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 till 20 minuter, beroende på tjockleken av din filé.
Medan laxen gräddas i ugnen steker du din sparris i Carlshamns flytande margarin i en stekpanna! Krydda med salt och peppar.
Tips! För att addera extra smak på sparrisen kan du steka den tillsammans med en vitlöksklyfta.
Trevlig måltid!